Μοιρολόϊ

by Karen Kohler | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9786180135572 Global Overview for this book
Registered by ΒιβλιοθήκηΕΜΠ of Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on 1/23/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ΒιβλιοθήκηΕΜΠ from Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Tuesday, January 23, 2024
Σ' ένα φανταστικό νησί κάπου στις ελληνικές θάλασσες, υπάρχει ένα μοναδικό χωριό. Το όνομά του; Όμορφο Χωριό. Είναι όντως τόσο όμορφο;
Το χωριό δε διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει καταστήματα, πέρα από έναν φούρνο, ένα σιδεράδικο, έναν μύλο κι ένα καπηλειό. Ό,τι παράγει μοιράζεται από τους Πρεσβύτερους εξίσου σε κάθε οικογένεια, και οι χωριανοί ανταλλάσσουν μεταξύ τους προϊόντα και υπηρεσίες. Οι άντρες αποφασίζουν για όλα σαν ανώτερα όντα, ενώ οι γυναίκες δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα· καθήκον τους είναι να παντρευτούν όποιον τους επιβληθεί, να κάνουν παιδιά, να φροντίζουν τα χωράφια και το σπίτι.
Σ' αυτή την κλειστή κοινωνία, οτιδήποτε διαφορετικό ενοχλεί και παίρνει διαστάσεις θρύλου. Όπως το "Κορίτσι". Το "Κορίτσι" το ανακαλύπτει ο ιερέας του νησιού νεογέννητο σ' ένα καφάσι με μπανάνες, και αναλαμβάνει να το μεγαλώσει. Κι εκείνο αποδεικνύεται ξεχωριστό, έχοντας μέσα του τεράστια δίψα για ζωή, για αγάπη, για γνώση.
Αλλά παραμένει μόνο. Το χωριό δεν είναι έτοιμο να κάνει την επανάστασή του. Και το "Κορίτσι" τιμωρείται βάναυσα. Δε λυγίζει, όμως. Επανακάμπτει και εκδικείται. Το όχι και τόσο Όμορφο Χωριό καίγεται όμορφα. Και το "Κορίτσι" ανοίγει τα φτερά του για νέους τόπους.
Ένα μυθιστόρημα στα ίχνη της Ιστορίας της Θεραπαινίδας της Μάργκαρετ Άτγουντ, ένας ύμνος στην αγάπη, στην ελευθερία, στη φύση και στις ανθρώπινες αξίες.

Journal Entry 2 by wingfeltrewing at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Monday, April 8, 2024
Θα διαβαστεί.

Journal Entry 3 by wingfeltrewing at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Saturday, April 27, 2024
Το βιβλίο αναφέρεται σε σημαντικά ζητήματα, όπως η πατριαρχία, οι κλειστές κοινωνίες, η περιθωριοποίηση, η γνώση και η ελευθερία.
Τα προσεγγίζει με ιδιαίτερο τρόπο, με ενδιαφέρουσα γραφή. Μου άρεσε.

Journal Entry 4 by wingfeltrewing at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, April 28, 2024

Released 2 wks ago (4/28/2024 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.
Για να αφήσεις σχόλιο ή να πεις απλά μόνο ότι βρήκες το βιβλίο, γράψε στο πεδίο επάνω που ζητά "Enter...BCID" τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go!"
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Journal Entry 5 by wingLubiettewing at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, April 28, 2024
Στα χέρια μου.

Journal Entry 6 by wingLubiettewing at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Wednesday, May 8, 2024
Συγκλονιστικό.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.